Skip links

Archive

18 Април – Меѓународен ден на спомениците и локалитетите

Меѓународниот совет за споменици и локалитети (ИКОМОС) на 18 април во целиот свет го одбележува Меѓународниот ден на спомениците и локалитетите, востановен во 1982 година. По тој повод, на 18 април 2021 година, Националниот комитет на ИКОМОС Македонија, организираше посебна