Skip links

Новости и настани

Со завршна конференција заокружен проектот на ИКОМОС Македонија „Мониторинг на православното културно наследство“

Со завршна конференција заокружен проектот на ИКОМОС Македонија „Мониторинг на православното културно наследство“

На 30 мај 2024г. во Музејот на македонската борба за самостојност во Скопје, со присуство на претставници на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ-ОА), државни институции, како и експерти за заштита на културно наследство, се одржа завршната конференција во