Skip links

Со завршна конференција заокружен проектот на ИКОМОС Македонија „Мониторинг на православното културно наследство“

На 30 мај 2024г. во Музејот на македонската борба за самостојност во Скопје, со присуство на претставници на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ-ОА), државни институции, како и експерти за заштита на културно наследство, се одржа завршната конференција во