Skip links

Промоција на книга и форум ,,Перспективи за заштита на индустриското наследство“

На 17 декември 2021 година, во организација на ИКОМОС Македонија, се одржа виртуелен настан преку платформата ZOOM на тема „Перспективи за заштита на индустриското наследство“.
Во рамките на настанот се одржа промоција на истоимената дигитална публикација „Перспективи за заштита на …

Панел-дискусија „Регулирање на градењето во градски јадра прогласени за споменички целини“

Вчера, 10 декември 2021 год., во неодамна конзервираниот и ревитализиран Офицерски дом во Битола, се одржа панел дискусија во организација на Националниот комитет ИКОМОС Македонија и Комората на овластени архитекти и овластени инженери на тема „Регулирање на градењето во