Skip links

IN MEMORIAM – Почина Претседателот на ИКОМОС Македонија, д-р Лазар Шуманов

Почитувани,
Со голема тага би сакале да ја споделиме со јавноста информацијата дека денес (9 мај 2021 год.), по кратко боледување, почина Претседателот на Националниот комитет на ИКОМОС Македонија, д-р Лазар Шуманов.
Д-р Шуманов беше долгогодишен Претседател на ИКОМОС-Македонија и …

18 Април – Меѓународен ден на спомениците и локалитетите

Меѓународниот совет за споменици и локалитети (ИКОМОС) на 18 април во целиот свет го одбележува Меѓународниот ден на спомениците и локалитетите, востановен во 1982 година. По тој повод, на 18 април 2021 година, Националниот комитет на ИКОМОС Македонија, организираше посебна

Вебинар ,,Дигитализација на културното наследство: Примена на дигитални алатки за документација, презентација и интерпретација на археолошкото наследство во РС Македонија“

На 19 март 2021 година се одржа вебинар на ИКОМОС Македонија на тема ,,Дигитализација на културното наследство: Примена на дигитални алатки за документација, презентација и интерпретација на археолошкото наследство во РС Македонија“, во организација на Работната група на професионалци во …